”Ikväll sjunger jag för min pojkvän”

Kultur och Nöje Krista Siegfrids står för tredje gången på en svensk schlagerscen i kväll. Först var det Eurovision i Malmö där hon sjöng för Finland, förra året debuterade hon i Melodifestivalen i Malmö och nu gör hon ett nytt försök i årets Mello i Växjö. - Jag älskar Sverige och Melodifestivalen, säger hon.
Publicerad 17 februari 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Krista Siegfrids. Foto: TT
Krista Siegfrids. Foto: TT

– Jag skulle vilja flytta hit och jobba inom musikbranschen, säger Krista Siegfrids i vimlet på Vila Arena i Växjö.

Precis innan pressmötet har hon repeterat på scenen med sin sång Snurra min jord, ett intensivt och dansant nummer där den finska stjärnan ger allt.

I Malmö förra året gick hon inte vidare med sin låt Faller, men nu hoppas hon på bättre tur. Krista är stor stjärna hemma i Finland och förra året var hon programledare där samtidigt som hon tävlade i Sverige. I år har Finland valt att ha bara en stor final, så trots att Krista fortfarande har programledaruppdraget har det varit lättare att få ihop de båda festivalerna den här gången.

Krista Siegfrids har fått skivkontrakt i Sverige med Universal Music och vill satsa på att slå igenom här.

– Svenska är ju mitt modersmål. Nu ska jag ge ut en svensk skiva och man kan inte göra det i Finland. Det finns ingen marknad, tyvärr, säger hon. Därför hoppas jag att det ska finnas en plats för mig här.

Kristas Melodifestivaldebut förra året kom efter att Christer Björkman lagt märke till henne när hon representerade Finland i Eurovision Song Contest i Malmö 2013.

– Han skojade lite med mig och sa: ”Du Krista, du kanske borde tänka på att vara med i Melodifestivalen”. Och jag bara sa: ”Ja, ring mig, ding-dong”, och så sprang jag vidare. Efteråt började jag fundera. ”Vad menade han? Var det allvar?” berättade Krista förra året.

Årets låt, Snurra min jord handlar inte om en Lars Forssell-kopia. Det är en sång om kärlek under press.

– Jag har skrivit den till min pojkvän. Vi har varit tillsammans jättelänge och det handlar om vardagspusslet och hur man ska få ihop det. Vi älskar varandra, men vi vill båda satsa på karriären.

Krista Siegfrids får tårar i ögonen när hon pratar om pojkvännen.

– Man kämpar för kärleken, för att hålla ihop och få det att funka.

När hon står på scenen och sjunger är orden direkt riktade till pojkvännen.

– Jag tänker att jag sjunger den för honom, det är allt jag tänker på, säger Krista Siegfrids.

Yvonne Erlandsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.