Imponerande avslutning i Åhus

Kultur och Nöje Jack Vreeswijk väljer bort många av de största och mest kända låtarna och fokuserar istället på de låtar med betydelse för Jack själv.
Publicerad 31 juli 2012 • Uppdaterad 13 december 2021
Arkivbild
Arkivbild

Jack Vreeswijk väljer bort många av de största och mest kända låtarna och fokuserar istället på de låtar med betydelse för Jack själv. Det är ett bra val och låtarna framförs på ett imponerande sätt. Mellansnacket är djuptgående utan att bli långrandigt och Jack berättar intressanta och finurliga berättelser ur både sin egen och ur sin fars karriär.Jack har med sig gitarristen Love Tholin på scen och de två är mycket samspelta. Jack beskriver honom som "en jävel på gitarr", och det märker vi under flertalet imponerande solon.

Två stycken blueslåtar hinns med under konserten och de går verkligen hem hos publiken. I övrigt uppskattas versionerna av Somliga går med trasiga skor och Vaggvisa, som är skriven till Jack själv. Efter en drygt timslång konsert är Jack och Love på väg att lämna scenen, men de stoppas ganska snart av den jublande publiken som kräver extranummer. Jack Vreeswijk bjuder på två stycken och det blir två stycken riktiga klassiker.

Först Jag hade en gång en båt där Jack får med publiken i allsång på sitt eget anspråkslösa vis. Som avslutande sista extranummer spelas Balladen om herr Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind till publikens stora förtjusning.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.