Ingen prövning av skolskjutsen

Broby Som Norra Skåne berättade häromdagen överklagade Hjärsås Buss & Taxi upphandlingsresultatet som bland annat innebar att Hjärsåsfirman förlorade stora delar av den skolskjutstrafik som man tidigare ombesörjt.
Publicerad 20 juli 2012 • Uppdaterad 15 december 2021
Foto: Stefan Sandström/arkivbild
Foto: Stefan Sandström/arkivbild

Som Norra Skåne berättade häromdagen överklagade Hjärsås Buss & Taxi upphandlingsresultatet som bland annat innebar att Hjärsåsfirman förlorade stora delar av den skolskjutstrafik som man tidigare ombesörjt. Hjärsås Buss ansåg inte att Östra Göinge Taxi, ett av de andra bolag som lämnade anbud, tillräckligt tydligt redovisat hur de skulle kunna fullgöra uppdraget, eller mer specifikt om det fanns en fullgod teknisk reserv.

Östra Göinge Taxi hade inte heller uppgett vilka alkolåsinstallationer som fanns på fordonen, något som var ett krav i förfrågan från kommunen, menade Hjärsås Buss. Men förvaltningsrätten uppfattar inte att Hjärsås Buss & Taxi har kunnat visa på vilket sätt det konkurrerande bolaget missat att uppfylla kraven i upphandlingsspecifikationen. Hjärsåsföretagets ansökan om så kallad överprövning och ingripande från domstolen avslås därför. Därmed är det klart vilka bolag som tar hand om skolskjutsarna i kommunen nästa läsår. Förutom Östra Göinge Taxi har Thygessons en del av kontraktet. Hjärsås Buss & Taxi ska även fortsättningsvis sköta skjutsen av elever till grundsärskolan. Största delen av skolskjutstrafiken sköts av Thygessons via Skånetrafikens linjer. Upphandlingen har gällt i första hand den mindre kompletterande skolskjutstrafiken för de barn som inte använder Skånetrafiken för att ta sig till skolan.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.