Jean-Marie Le Pen har fått lämna sjukhuset

Den 94-årige högerextreme politikern Jean-Marie Le Pen har fått åka hem efter en drygt två veckor lång sjukhusvistelse, uppger hans barnbarn.
Frankrike • Publicerad 3 maj 2023
Den 94-årige Jean-Marie Le Pen har fått åka hem efter en drygt två veckor på sjukhus. Arkivbild.
Den 94-årige Jean-Marie Le Pen har fått åka hem efter en drygt två veckor på sjukhus. Arkivbild.Foto: Kamil Zihnioglu/AP/TT

Le Pen lades in på sjukhus den 15 april till följd av en mild hjärtattack.

Nu är han hemma och mår bättre, berättar barnbarnet Marion Marechal till tv-kanalen Paris Première.

Le Pen grundade 1972 partiet Nationella fronten och har ställt upp i flera presidentval. 2011 tog hans dotter Marine Le Pen över ordförandeskapet i partiet, som några år senare bytte namn till Nationell samling. Hon har sedan dess fört partiet mer mot mitten och pappan Jean-Marie Le Pen uteslöts ur partiet 2015 efter upprepade antisemitiska och extremistiska uttalanden.

Jean-Marie Le Pen är flerfaldigt dömd för hatbrott och bagatelliserande av Förintelsen.

Under de senaste åren har han dragits med sviktande hälsa. I februari i fjol var han också inlagd på sjukhus till följd av en stroke.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.