GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jörgen Svensson: Därför kan alla läsa oss!

Den 11 september är det valdag och dags för oss svenskar att bestämma vilka som ska styra i våra kommuner, i Region Skåne och i riket. För att så många som möjligt ska kunna följa med i nyhetsflödet låser Kristianstadsbladet och Norra Skåne från och med 1 augusti upp sajterna för alla som registrerar sig. Det är helt enkelt vårt bidrag för att alla ska kunna hålla sig uppdaterade och följa med i det nyhetsläge som råder.
Nordöstra Skåne • Publicerad 1 augusti 2022 • Uppdaterad 1 augusti 2022

Vi är fullt och fast övertygade om att i dessa tider är människors tillgång till journalistik och trovärdig och kontrollerad information viktigare än någonsin.

Kristianstadsbladet och Norra Skåne bevakar primärt fem nordostskånska kommuner, Hässleholm, Kristianstad, Östra Göinge, Osby och Bromölla. Med rätta kan vi konstatera att bevakar inte vi gör ingen annan det heller. Det är nämligen bara vi som har redaktioner i samtliga kommuner.

Jörgen Svensson, ansvarig utgivare Norra Skåne/Kristianstadsbladet.
Jörgen Svensson, ansvarig utgivare Norra Skåne/Kristianstadsbladet.Foto: Bella Bryngelson

Att försöka hålla reda på hur makthavare, dit vi kan räkna politiker, höga tjänstemän, arbetsgivare, större vårdgivare, fackliga representanter och för all del tidningschefer, agerar är självklart en solklar uppgift för oss.

• Vårt grävteam Matti Stenrosen och Martin Söderberg har beskrivit hur en ledande politiker i Kristianstads kommun begärt och fått ut ersättning för förlorad arbetsinkomst när han utfört olika politiska uppdrag. Kristianstads kommun ser nu över arvodesreglerna.

• Vår regionreporter Clifford Johansen har avslöjat hur ägarna till en, visserligen framgångsrik och uppskattad, vårdcentral kvitterat ut miljonutdelningar. Trots att de slagit larm om en prekär ekonomisk situation.

• Kristina Höjendal, kommunreporter i Hässleholm, har i en rad artiklar berättat om hur MS-sjuka Monica blev av med sina besparingar sedan en av hennes personliga assistenter ”inte följt Hässleholms kommuns rutiner för gåvor”.

Det kan vara sånt man som medborgare, och väljare, har glädje av att veta när man ska göra sina olika val.

Men Kristianstadsbladet och Norra Skåne sysslar inte bara med bevakning av makten. Allra roligast är jobbet när vi får beskriva när det går bra för människor. Som när människor gifter sig, får barn, lyckas få första jobbet, köper drömhuset eller när favoritlaget vinner.

• Pernilla Ekdahl berättade om hur Ebba och Erik fick lille Elwin direkt efter studenten i fjor. Livet förändrades för alltid.

• Peter Paulsson berättade om när Vittsjö GIK:s australiensiska landslagsspelare Katrina Gorry tog sin lilla dotter Harper till Vittsjö. Där hon stortrivs.

• Birgitta Mattisson berättade om hur Tora Olsson skapat sin lilla restaurang i sin egen lägenhet.

”Med den här satsningen tror vi oss slå två flugor i en smäll. Fler kan initialt ta del av vår journalistik, och det är i sanning inte oviktigt i ett företag som drivs av den publicistiska idén. På sikt tror vi att fler får upp ögonen för vår journalistik och är beredda att betala för den.”

Ibland blir det ofrånkomligt att vi tvingas påminna om att livet kan var sårbart och bräckligt. Som när Sigrid Nurbo i ett välskrivet och välbalanserat reportage låter Anders Nicklasson, pappa till Maria som avslutade sitt och sina två barns liv på ett järnvägsspår i Tormestorp förra sommaren, beskriva hur han och familjen får livet att gå vidare. Reportaget är bland det mest engagerande vi publicerat.

Det är kvalificerad journalistik som läsare av Kristianstadsbladet och Norra Skåne kan få ta del av.

Kristianstadsbladet och Norra Skåne har haft stor digital framgång det senaste halvåret. För första gången har vi över 10 000 digitala prenumeranter, eller drygt 25 procent av den totala prenumerantstocken. Fler som läser och betalar ger större möjligheter att satsa på journalistiken.

Nu nöjer vi oss inte där. Från och med den 1 augusti öppnar vi alltså både Kristianstadsbladet.se och nsk.se för alla när vi erbjuder ett kostnadsfritt digitalt konto som gäller i tre månader. Kontot sägs upp automatiskt om läsaren inte nappar på något av våra förlängningserbjudanden.

Den som registrerar sig för att få fri tillgång till nyhetssajterna behöver inte lämna några betaluppgifter, och prenumerationen avslutas automatiskt. Allt som krävs är personnummer och e-postadress.

Med den här satsningen tror vi oss slå två flugor i en smäll. Fler kan initialt ta del av vår journalistik, och det är i sanning inte oviktigt i ett företag som drivs av den publicistiska idén. På sikt tror vi att fler får upp ögonen för vår journalistik och är beredda att betala för den.

Jörgen SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.