Kanadensiska scouter skadades i krock

Lund - Det rör sig om kanadensiska scouter som var på väg till Kastrups flygplats.
Lund • Publicerad 7 augusti 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

- Det rör sig om kanadensiska scouter som var på väg till Kastrups flygplats. Fyra av dem fick föras till sjukhus då de klagade på nackont, säger Tommy Norlander, inre befäl på Räddningstjänsten syd. Busschauffören och lastbilsföraren fick också föras till sjukhus. Tommy Norlander känner inte till skadeläget på förarna. Två av scouternas ledare följde med ungdomarna till sjukhuset. - De skadade missade flyget hem men i övrigt mår de bra. Vi har stödinsatser att sätta in till dem som behöver, säger Tove Bengtsson, presschef på Jamboree.

Ett vägarbete pågår i närheten av olycksplatsen, men det är oklart om det har påverkat de inblandade fordonen.- Det finns uppgifter på att bussen körde in i lastbilen bakifrån, säger Tommy Norlander. Varken bussen eller lastbilen välte vid kollisionen. Larmet nådde SOS klockan 8.47. Olyckan medförde avstängning av trafiken på E22 i södergående riktning under förmiddagen. Lastbilen kunde köras från platsen för egen maskin medan bussen bogserades därifrån under förmiddagen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.