Kiese Thelin tillbaka i MFF

Fotboll Isaac Kiese Thelin återvänder till Malmö FF.
Malmö • Publicerad 9 januari 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Issac Kiese Thelin är tilbaka i Malmö FF:s tröja.
Foto: Malmö FF
Issac Kiese Thelin är tilbaka i Malmö FF:s tröja. Foto: Malmö FF

Under torsdagen blev det klart att MFF lånar anfallaren av belgiska RSC Anderlecht nästa säsong.

– Vi är nöjda med att få tillbaka Isaac. Han är en stor och stark anfallare som kom fram som en virvelvind och levererade direkt senast han var här. Han är en bra uppspelspunkt och kommer att tillföra ännu mer tyngd i vår offensiv, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

Även Isaac Kiese Thelin är nöjd att vara tillbaka i den ljusblå dressen.

– Det känns väldigt bra att det är klart. Även om jag bara var här en kort tid förra gången känns det som att komma hem. Jag kommer tillbaka till en professionell och ambitiös klubb som jag har följt och haft en god relation med sedan jag lämnade. MFF fortsätter att ta kliv och i Europa är det en klubb man talar om med respekt. Nu ska vi också se till att vinna Allsvenskan igen.

Kiese Thelin kom från IFK Norrköping till MFF 2014 men försvann redan efter ett halvår då han såldes till franska Bourdeux.

Anfallaren kommer att bära tröja nummer 7 i Allsvenskan och nummer 10 i Europa.

Mats Klingen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.