Knallar och loppis på välbesökt marknad

Markaryd Parkeringen intill kyrkan var smockfull av bilar, ännu fler stod parkerade längs huvudgatan fram mot idrottsplatsen.
Publicerad 21 maj 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Det kom massor med folk till Hinneryds torgdag under torsdagen. 200 meter knallar och en loppis lockade beökare långt ifrån. Foto: HENRIK NORDELL
Det kom massor med folk till Hinneryds torgdag under torsdagen. 200 meter knallar och en loppis lockade beökare långt ifrån. Foto: HENRIK NORDELL

Parkeringen intill kyrkan var smockfull av bilar, ännu fler stod parkerade längs huvudgatan fram mot idrottsplatsen. Där hölls marknaden i Hinneryd för 19:e eller 20:e gången. Lars-Erik Eriksson, en av arrangörerna har tappat räkningen på vilket antalet gånger i ordningen det är. Han berättar att det till torgdagen kommer folk från hela södra Sverige, ända från Jönköping och ner till Skåne. 200 meter med ståndplats har de sålt i år, därtill en loppis på ena hörnan av marknaden. – Skriv att det är vackert väder och massor med folk, säger en av besökarna. Något som stämmer väl överens med verkligheten. Med musik från spelmän och blå himmel blir det en glad stämning.

Vivian Danielsson tog sig till Hinneryds torgdag på torsdagen, främst för att träffa gamla bekanta. – Det är som en återsamlingsdag. Men vi kom också his för att se på alla prylar, här finns något för alla smaker, säger hon. – Man träffar många man känner, det är trevligt, inflikar hennes väninna. Borta vid loppisen är Mona Persson i färd med att sälja en lampa. Hon berättar att de sålt ganska mycket under dagen. Det är någon som arrangören Leif-Erik Eriksson också erfar. Han reser sig snabbt från en fåtölj för att fortsätta sitt arbete. – Nu måste jag gå, folk vill att jag ska sälja till dem, säger han glatt.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.