Annons

Knark för miljoner i flyttlådor – trio döms

Brott • Publicerad 15 mars 2023
Tre män får fem års fängelse vardera för narkotikasmuggling. Arkivbild.
Tre män får fem års fängelse vardera för narkotikasmuggling. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Tre män döms till fängelse efter att de försökt smuggla stora mängder cannabis över gränsen till Norge, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen.

Det var under sensommaren 2022 som norska tulltjänstemän fattade misstankar när två svenska bilar frekvent åkte fram och tillbaka över gränsen. De kontaktade svensk polis, som kunde gripa två män.

Annons

Männen hävdade att de åkt till Norge för att titta på vacker natur och träffa en kvinna de haft kontakt med, men polishundar som sökte i området hittade snart åtta flyttlådor fulla av droger. Totalt 78 kilo cannabis påträffades i lådorna, vilket beräknas vara värt nästan åtta miljoner kronor.

En tid senare greps ytterligare en man. Nu har alla tre dömts till fem års fängelse vardera för försök till grov narkotikasmuggling.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons