Annons

Brand i Småland – långvarig släckningsinsats

En kraftig brand härjar i en industribyggnad i Öggestorp i Småland. En stor släckningsinsats pågår som väntas pågå hela kvällen och natten.
Brand • Publicerad 26 juni 2022
Tidigare under söndagen var rökutvecklingen så kraftig att räddningstjänsten utfärdade ett VMA där boende i området uppmanades gå inomhus och stänga fönster och dörrar.
Tidigare under söndagen var rökutvecklingen så kraftig att räddningstjänsten utfärdade ett VMA där boende i området uppmanades gå inomhus och stänga fönster och dörrar.Foto: Mattias Landström/TT

Branden på orten, mellan Jönköping och Nässjö, utbröt vid 12.30 på söndagen.

– Det ska ha börjat med ett explosionsliknande ljud och sedan inträffade en våldsam brand, det blev snabbt övertänt, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen.

Annons

– Det är någon form av bilindustri med bilar eller husvagnar som håller till i lokalerna. Det är oklart hur branden ska ha startat då det inte är någon pågående verksamhet där idag, fortsätter han.

Enligt polisen finns inga uppgifter om några personskador.

Tidigare under dagen rådde kraftig rökutveckling från branden. Räddningstjänsten utfärdade ett VMA – ett viktigt meddelande till allmänheten, om att boende i Öggestorp med omnejd bör gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Senare under eftermiddagen avtog den tjocka svarta röken och räddningstjänsten hävde meddelandet.

Strax innan klockan 17 på eftermiddagen meddelade räddningstjänsten att de har kontroll på branden. På plats finns omkring 45 brandmän som arbetar vidare med släckningsarbetet som väntas fortsätta hela kvällen och natten.

Polisen kommer att göra en teknisk undersökning efter att branden är släckt. Beroende på omständigheterna kommer polisen att utreda händelsen som mordbrand eller allmänfarlig ödeläggelse.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons