Annons

Kvinna anmälde knuff – politiker tar timeout

Politik • Publicerad 19 juni 2023
Ambulans på plats vid Stadshuset i Malmö på måndagsförmiddagen. En kvinna har skadats och har anmält att hon blivit puttad när hon färdades på en elsparkcykel.
Ambulans på plats vid Stadshuset i Malmö på måndagsförmiddagen. En kvinna har skadats och har anmält att hon blivit puttad när hon färdades på en elsparkcykel.Foto: Johan Nilsson/TT

En politiker i Malmö har tagit timeout efter en incident utanför stadshuset där en kvinna på elsparkcykel uppger att hon blivit knuffad av en man.

Polisen utreder händelsen som misshandel och grov vårdslöshet i trafik. Moderaterna uppger för Dagens Nyheter att en av partiets förtroendevalda nu tar timeout.

Annons

– Alla förtroendevalda i Moderaterna skriver under en kandidatförsäkran när man kandiderar. Där skriver man bland annat under på att man tar timeout i förekommande fall om man är i en rättsprocess. Med anledning av det tar den förtroendevalda timeout under tiden rättsprocessen är pågående, säger Aron Regnéll, politisk sekreterare för Moderaterna i Malmö, till tidningen.

Kvinnan slog larm till polisen under förmiddagen om att knuffen lett till att hon ramlade till marken och ut i trafiken. Personen som knuffade henne ska sedan ha lämnat platsen. Kvinnan ska ha fått sårskador på armarna.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons