Annons

Kvinna erkänner attack mot barn i Ängelholm

Brott • Publicerad 10 augusti 2023
Polis på plats och söker med specialsökhund på en gång- och cykelväg i Ängelholm efter att en flicka i tioårsåldern förts till sjukhus efter en knivattack. Arkivbild.
Polis på plats och söker med specialsökhund på en gång- och cykelväg i Ängelholm efter att en flicka i tioårsåldern förts till sjukhus efter en knivattack. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinnan som är misstänkt för mordförsök på en tioårig flicka i Ängelholm i juni erkänner nu att det var hon som låg bakom attacken. Men försvarsadvokaten anser att överfallet ska rubriceras som en grov misshandel, inte mordförsök, rapporterar P4 Kristianstad.

Under onsdagen beslutade Helsingborgs tingsrätt att den 34-åriga kvinnan ska omhäktas som misstänkt för mordförsök. Rätten beslutade också att kvinnan ska genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.

Annons

Det var den 12 juni som flickan attackerades med kniv i Ängelholm. Åklagaren har tidigare uppgett att kvinnan och flickan inte är bekanta sedan tidigare.

Bara dagar innan dådet gick polisen ut och berättade att de sökte en okänd kvinna som var misstänkt för en rad brott mot unga i Ängelholm. Totalt rör det sig om fyra händelser.

– Det jag kan säga i nuläget är att polisen fortsätter att utreda alla de här misstankarna och jobbar aktivt med dem, men jag vill i nuläget inte gå in på hur långt man har kommit i respektive utredning, säger åklagare Karin Nilsson till TT.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons