Kylan knäckte fjärrvärmen

Nyheter Skärdalshemmet i Vä och flera abonnenter i Vä-Öllsjö hörde av sig och klagade på att värmen sviktade.
Publicerad 6 januari 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
förstärks med nya ledningar
förstärks med nya ledningar

Skärdalshemmet i Vä och flera abonnenter i Vä-Öllsjö hörde av sig och klagade på att värmen sviktade. I äldreboendet Skärdalshemmet finns ett 60-tal personer, som enligt uppgift till Norra Skåne fick nöja sig med arton grader, vilket för stillasittande, äldre och sjukliga personer upplevdes som kallt. – Trots fullt pådrag såväl i Allöverket som CSK och gasolpannorna fick vi störningar i distributionen till vissa områden, säger Göran Thessén, vd för C 4 Energi AB.

CSK har en back up-panna när något fallerar i den ordinarie distributionen. Thessén berättar att det pågår en utbyggnad av fjärrvärmenätet åt Vä-Öllsjöområdet, för närvarande utmed Härlövsängaleden och även från andra hållet. – Mycket är redan gjort men vi behöver januari månad också innan hela ledningsnätet är komplett. Ovanligt många boende i nämnda område har valt att installera fjärrvärme. – Normalt sett skall resurserna redan nu vara tillräckliga, men vi hade problem med tryckfördelningen i systemet, vilket gjorde att full värme inte nådde ut till alla, beklagar Göran Thessén. Detta trots att värmeverkets personal begav sig ut för att manuellt öppna ventiler och därmed förbättra situationen. Den nya ledningen till Vä-Öllsjö kommer också att vara en del i det vidgade nät, som enligt beslut nyligen skall bli huvudledning till fjärrvärmeabonnenterna i Åhus till en kostnad av cirka 60 miljoner kronor.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.