Lämnar Skånes djurpark för Tivoli

höör Kasper Schumacher slutar som vd i mars.
Höör • Publicerad 14 januari 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
Efter knappt fem på posten som vd för Skånes djurpark lämnar Kasper Schumacher uppdraget och blir istället en av toppcheferna på Tivoli i Köpenhamn. Arkivbild
Efter knappt fem på posten som vd för Skånes djurpark lämnar Kasper Schumacher uppdraget och blir istället en av toppcheferna på Tivoli i Köpenhamn. Arkivbild

Under tisdagen offentliggjordes att Kasper Schumacher gör sin sista dag som vd på Skånes djurpark den 20 mars. Det var i oktober 2015 som Schumacher anställdes som vd med uppdraget att realisera norske ägarens Lundgruppens storslagna planer för parken.

Men med knappt 170 000 besökare förra året står det klart att målsättningen inte lyckats. Djurparken går dessutom fortfarande med förlust mycket på grund av de stora investeringar som gjorts. År 2018 slutade resultatet på minus sju miljoner kronor. Resultatet för 2019 är inte klart.

Däremot har omsättningen ökat rejält och istället för konkurshot och svårigheter med att betala ut löner till personalen, som var fallet innan Lundgruppen kom in i bilden, pratas det i dag om attraktioner och satsningar på Skånes djurpark.

Vilken har varit den största utmaningen?

Mellan åren 2003 och 2011 hade Schumacher Tivoli som arbetsplats och nu kommer han tillbaka och tar plats i ledningsgruppen.

Tobias LagerholmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.