Lärare åtalas för våldtäkter mot elever

Publicerad 14 januari 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
En lärare åtalas för flera fall av våldtäkt, sexuellt ofredande och utnyttjande av barn för sexuell posering. Arkivbild.
En lärare åtalas för flera fall av våldtäkt, sexuellt ofredande och utnyttjande av barn för sexuell posering. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

En lärare i Skåne åtalas för våldtäkt mot två gymnasieelever och andra sexualbrott mot en tredje elev, rapporterar lokala medier.

Åtalet omfattar flera fall av våldtäkt, sexuellt ofredande och utnyttjande av barn för sexuell posering. Övergrepp och kränkningar ska ha skett både på skolan och på andra platser. Läraren nekar till brott.

– Det är unga personer inblandade och de har mått dåligt. Den tilltalade mår också dåligt. Det är ett tragiskt fall med mycket känslor, säger kammaråklagare Kristoffer Nordström till Ystads Allehanda.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.