Lina Wolff nominerad till SR:s romanpris

Kultur och Nöje Lina Wolffs Köttets tid, Steve Sem Sandbergs W, Nina Wähäs Testamentet och Linda Boström Knausgårds Oktoberbarn. På onsdagen blev det klart vilka fyra titlar som nominerats till Sveriges Radios romanpris,
Publicerad 15 januari 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Lina Wolff. Foto: Gustav Bergman
Lina Wolff. Foto: Gustav Bergman

De fyra nominerade romanerna till Sveriges Radios romanpris tas fram av en kritikergrupp som består av frilanskritikerna Lina Kalmteg och Annina Rabe, samt Kristian Ekenberg, kulturredaktör Gefle Dagblad och Maria Götselius, litteraturredaktör SR Kultur.

– En ovanligt rik samling romaner med både litterära kvaliteter och många komplexa ämnen att prata om. Riktiga bokcirkelböcker, med andra ord. Jag hade gärna själv varit med och diskuterat dem och ser verkligen fram emot att få höra samtalen om dessa böcker, säger kulturredaktionens Marie Lundström i ett pressmeddelande.

Vilken roman av de fyra som sedan får priset bestämmer en lyssnarjury som kommer att diskutera böckerna i P1 Kultur under Litteraturveckan i P1 och även utse pristagaren. Diskussionerna leds av Jenny Teleman.

Litteraturveckan avslutas sedan med prisutdelningen på Scalateatern i Karlstad fredag 24 april. Då delas även Sveriges Radios lyrikpris och novellpris ut.

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.