LRF ställer sig positiva till vindkraft i Markaryd

Markaryd LRF pekar på att det troligen finns goda förutsättningar att bygga vindkraftsverk i kommunen, samt att \"Markaryd är en av de mest glest befolkade kommunerna i södra Sverige, vilket ör att utrymmet för vindkraft är relativt gott, samtidigt som avståndet till stora elförbrukande områden är litet\".
Publicerad 5 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

LRF pekar på att det troligen finns goda förutsättningar att bygga vindkraftsverk i kommunen, samt att "Markaryd är en av de mest glest befolkade kommunerna i södra Sverige, vilket ör att utrymmet för vindkraft är relativt gott, samtidigt som avståndet till stora elförbrukande områden är litet". De ser också en utbyggd vindkraft som "en välbehövlig landsbygdssatsning", samt "att de kommer att generera såväl "lokala arbetstillfällen com en generellt högre, uthållig, aktivitetsnivå". De pekar också på att de som odlare är beroende av att miljön och ekologin fungerar – och att vindkraften är en energikälla som skonar miljön. Också en organisation som i hög grad lär beröras av de många vindkraftsplanerna, har ställt sig positiv till planerna. Det är Vänneåns Fiskevårdsområde som också gjort ett för vindkraften positivt ställningstagande. "Vindkraft skapar möjligheter och utrymme för en större återhållsamhet för vattenkraften. Detta kan nyttjas till att öka vattenströmningen förbi kraftverken och därmed förbättra vandringsmöjligheterna för det lokala öringbeståndet. Detta medför en positiv inverkan på fisketurismen." skriver de till kommunen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.