Annons

Lufthansa ställer in över 3 000 flygningar

Tyska Lufthansa ställer in 3 100 flygningar i sommar. En av orsakerna är att många anställda insjuknat i covid, vilket försvårat en redan ansträngd personalsituation.
Trafik • Publicerad 25 juni 2022
Den tyska flygjätten räknar med "normal" trafik först nästa år. Arkivbild.
Den tyska flygjätten räknar med "normal" trafik först nästa år. Arkivbild.Foto: Michael Probst/AP-TT

– Tyvärr kommer det knappast att bli bättre under sommaren. Enda lösningen just nu är att minska antalet flygningar, säger styrelseledamoten Detlef Kayser till tyska Die Welt.

Lufthansa, ett av Europas största flygbolag, räknar inte med att trafiken når "normala" nivåer förrän nästa år. De nu aviserade inställda flighterna motsvarar cirka fyra procent av bolagets totala kapacitet under den aktuella perioden.

Annons

Reslusten har åter väckts bland européerna efter att virusrestriktionerna lättats. Alla flygbolag och flygplatser har inte klarat anstormningen av resenärer, vilket lett till långa köer. Den nya coronavågen har dessutom tvingat flygpersonal att sjukskriva sig.

Oro på på arbetsmarknaden i flera länder underlättar inte situationen. Anställda kräver löneökningar till följd av den stigande inflationen, och flera flygbolag hotas av strejker, bland andra British Airways och Ryanair. Också i Skandinavien har SAS-piloterna varslat om strejk.

Ryanair uppger att mindre än två procent av bolagets cirka 3 000 flygningar i fredags påverkades av strejker. Vissa störningar väntas också under helgen i Frankrike, Italien och Spanien, tillstår det irländska lågprisbolaget, eftersom flygledningen i Marseille strejkar.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons