Lundaartist fick spela in i LA

Musik Hon har blivit publikens favorit på Malmöfestivalen, medverkat i talangtävling i Hollywood och gett konserter i Georgien.
Publicerad 20 mars 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

22-åriga Sabina Chantouria från Lund har framtidsplanerna klara för sig. Hon tänker satsa på musiken och artistlivet och hon har ett internationellt perspektiv. Sabina började skriva låtar och sjunga tidigt. Efter att ha gått ut gymnasiet i Lund åkte hon till Hollywood och var med i en talangtävling. – Sedan dess har det rullat på. Eftersom jag är halvgeorgiska har jag mycket på gång där också och har haft konserter och tv-grejer i Georgien. Det är lite lättare där, för dem är det exotiskt med en halvsvenska, berättar Sabina, som sjunger på både svenska, engelska och georgiska.

I sommar kommer hon att resa till Georgien för att fortsätta arbeta med sin musik, men hon har alltså redan varit i Los Angeles och spelat in två av sina låtar. Producent var Kevin Jarvis, som jobbat med både Leonard Cohen och Iggy Pop. Möjligheten att göra den inspelningen kan hon tacka Längmanska stiftelsen för. – Jag skickade in en ansökan till stiftelsen och berättade vad jag ville göra och jag fick ett stipendium. Det var fantastiskt. Jag var där en månad i februari och spelade in. Dessutom fick Sabina spela in en video till sin låt Spider Web.

Att få se insidan av musikindustrin i Los Angeles var spännande, tycker Sabina, även om det tog ett tag för henne att komma in i den annorlunda mentaliteten.– Det var utvecklande, de är så professionella. Det är kul att jobba med toppmusiker och samarbetet gick bra, kemin stämde. Jag gjorde också en konsert som de ordnade till mig. På videon medverkar skådespelaren Ryan J Francis, som bland annat känns igen från en rad tv-serier. – Det var en rolig bonus, regissören var god vän med honom, säger Sabina.

I dag blir videon tillgänglig på Youtube – och Sabina fortsätter planera för framtiden inom musiken. Framöver väntar spelningar på festivaler, bland annat Mossagårdsfestivalen i Veberöd i juni och Copenhagen Songwriters Festival i augusti. Parallellt med sin artistkarriär läser Sabina musikvetenskap vid Lunds universitet. Det handlar om allt från juridik till komposition och ger henne en bra bas. – Det är en tuff bransch, man får försöka hitta sin nisch, säger Sabina som gläds åt att det gått bra hittills och att folket i Los Angeles gärna vill jobba mer med henne.– De var supernöjda när vi hade spelat in och kallade Spider Web en hitlåt. Och på konserten när jag spelade mina låtar var det flera av dem som de ville jobba vidare med.

bild 1/2
Lundaartisten Sabina Chantouria har varit i Los Angeles och spelat in några låtar och en video. Foto: Ludvig Thunman
Sabina Chantouria har varit i Los Angeles och spelat in några låtar och en video. Foto: Ludvig Thunman
Lundaartisten Sabina Chantouria har varit i Los Angeles och spelat in några låtar och en video. Foto: Ludvig Thunman
Sabina Chantouria har varit i Los Angeles och spelat in några låtar och en video. Foto: Ludvig Thunman
Yvonne Erlandsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.