Lurade till sig mobiltelefoner

Broby Mannen dömdes för tre fall av bedrägeri mot PMR MobiltelefoniAktiebolaget, Media Markt och Elgiganten.
Publicerad 27 maj 2012 • Uppdaterad 24 november 2021

Mannen dömdes för tre fall av bedrägeri mot PMR MobiltelefoniAktiebolaget, Media Markt och Elgiganten. I november 2011 uppsökte han företagen och utgav sig oriktigt för att vilja skaffa mobiltelefoner till sitt företag och sina anställda. Totalt uppgick värdet av varorna till cirka 174 000 kronor. Mannens avsikt var dock aldrig att betala för elektronikprodukterna. 20 522 kronor ska mannen betala i skadestånd till PMP MobiltelefoniAktiebolaget för fyra stycken Iphone 4S som han tillskansat sig därifrån.

Mannen förekommer sedan tidigare i brottsregistret och dömdes i april 2011 för bedrägeri och fick skyddstillsyn, men "har återfallit i likartad brottslighet" enligt tingsrätten i Kristianstad. Förutom skadestånd döms mannen till skyddstillsyn och behandling för sina psykiska problem enligt vad frivården anser nödvändigt.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.