Man dömd för våldtäkt mot barn

Publicerad 17 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
En man i Jämtland döms för bland annat bland annat våldtäkt mot barn. Arkivbild.
En man i Jämtland döms för bland annat bland annat våldtäkt mot barn. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En man i 30-årsåldern har av Östersunds tingsrätt dömts till fyra års fängelse för fyra fall av sexualbrott, bland annat våldtäkt mot barn, rapporterar lokala medier.

Mannen häktades i januari, misstänkt för att under en bilfärd ha våldtagit två unga kvinnor. Han ska ha genomfört sexuella handlingar mot båda kvinnorna och ett fullbordat samlag med en av dem och dömdes av tingsrätten för två fall av våldtäkt.

Han ska även ha förmått två minderåriga flickor att skicka nakenbilder på sig själva till honom. En av flickorna pressade han till att begå sexuella handlingar, för vilket han döms för våldtäkt mot barn. Mannen anses ha pressat dem till sexuell posering och gjort sig skyldig till barnpornografibrott och döms också därför för utnyttjande av barn.

Utöver fyra års fängelse döms mannen även att betala skadestånd till de fyra målsägande på totalt 365 000 kronor.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.