Annons

Man döms för rå misshandel

Kristianstad En 22-årig man döms till fängelse i tre år för våldtäkt och misshandel samt övergrepp i rättssak mot en kvinna han hade en relation med i en ort utanför Kristianstad.
Publicerad 26 februari 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Han ska även betala 125 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Mannen bodde i kvinnans lägenhet men var inte skriven på adressen. När han kom hem till henne på kvällen den 6 december i fjor fanns förutom kvinnan hennes båda minderåriga barn i bostaden. Han beskyllde henne för att ha varit otrogen. Kvinnan nekade till anklagelsen. Mannen började då misshandla henne inför barnens åsyn.

Annons

Efter misshandeln drog han av hennes kläder och tog bilder på henne med sin telefon. Han tvingade henne att kyssa hans fötter och avslutade med att tvinga till sig sex med henne, som hon vägrade, men tvingades underkasta sig till i köket.

Han filmade våldtäkten och sa till henne att inte polisanmäla misshandeln och våldtäkten för då skulle hans kompisar i Malmö skära upp henne så att hon aldrig kunde se sina barn igen.

På natten tog han hennes mobiltelefon och sa att nästa dag skulle de gå till banken där hon skulle ta ut 15 000 kronor till honom.

På morgonen begav de sig till banken. Kvinnan hade då skickat iväg sina barn till sin arbetsgivare så att de skulle berätta vad som hänt kvällen innan.

Bankens övervakningskamera fångade mannen och kvinnan med synliga skador av misshandeln.

Där lämnade kvinnan över en lapp till kassörskan som det stod ” hjälp mig och ring polisen, han är här”.

Bankpersonalen ringde polisen och kassörskan tog med kvinnan in bakom disken.

När polisen kom försökte mannen fly, men han fångades in.

Han nekar till misshandeln och våldtäkten och ger en annan beskrivning av händelseförloppet än kvinnan i förhören.

Tingsrätten tror på kvinnans berättelse. Det finns gott om synliga bevis för att hon blivit allvarligt misshandlad. Enligt rättsläkare har hon vid tidpunkten den aktuella kvällen blivit slagen med ett trubbigt föremål.

Annons

Mannen hade raderat bilderna och filmerna från våldtäkten i sin telefon, som utredarna kunde återskapa.

Mannen ska stanna kvar i häktet tills domen vinner laga kraft.

Han är tidigare dömd för ringa narkotikabrott.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons