Män med vapen gripna vid Schiphol

Publicerad 11 april 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Två män som hade med sig ett skjutvapen greps vid flygplatsen Schiphol utanför Amsterdam. Arkivbild.
Två män som hade med sig ett skjutvapen greps vid flygplatsen Schiphol utanför Amsterdam. Arkivbild.Foto: Peter Dejong/AP/TT

Två män som hade med sig ett skjutvapen till flygplatsen Schiphol utanför Amsterdam, i Nederländerna, har gripits av militärpolis.

Någon ombord på tåget slog larm om att en annan passagerare synts ladda ett vapen, varpå militärpolisen ryckte ut med en styrka. Männen greps på slutstationen vid flygplatsen.

"Mannen som hade skjutvapnet och hans reskamrat har frihetsberövats för ytterligare utredning", meddelar militärpolisen.

Det framgår inte exakt när händelsen ägde rum.

Det vistades sannolikt inte många människor på annars vältrafikerade Schiphol på påskaftonskvällen. Trafiken har gått ned kraftigt med anledning av coronaviruset och endast ett fåtal passagerarplan har lyft och landat.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.