Man misstänkt för Råslättmord släpps ur häktet

Publicerad 16 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Den man som suttit häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet på Råslätt i Jönköping i maj släpps ur häktet. Arkivbild.
Den man som suttit häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet på Råslätt i Jönköping i maj släpps ur häktet. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani

Den man som suttit häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet på Råslätt i Jönköping i maj släpps ur häktet. Åklagaren förklarar att med det material som finns kan man inte förvänta sig en fällande dom och därmed finns inget skäl att längre hålla mannen häktad.

– Vi har kommit till ett läge där vi inte ser att ytterligare utredningsåtgärder skulle kunna förändra bevisläget på ett avgörande sätt, säger kammaråklagare Frida Noldin i ett pressmeddelande.

En man avled efter en skjutning vid en lekplats i bostadsområdet Råslätt i maj. Tre män mellan 20 och 30 år häktades men släpptes senare. En av dem häktades på nytt i augusti. Det är den häktningen som nu hävs.

Den fortsatta förundersökning leds nu av polisen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.