Många döda i rysk flygolycka

Omkring 15 personer har omkommit i en flygolycka i den ryska delrepubliken Tatarstan, rapporterar ryska nyhetsbyråer.
Publicerad 10 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Vraket efter olycksplanet, nära staden Mentselinsk i den ryska delrepubliken Tatarstan.
Vraket efter olycksplanet, nära staden Mentselinsk i den ryska delrepubliken Tatarstan.Foto: Ryska katastrofdepartementet/AFP/TT

– Preliminärt rör det sig om ett tekniskt fel som inträffade under flygningen. Piloten försökte sig på en nödlandning, men nedslaget mot marken blev väldigt hårt, säger en källa till Interfax.

Det rör sig om ett mindre tvåmotorigt plan med fallskärmshoppare som kraschat, enligt den ryska nyhetsbyrån. Tidningen Komsomolskaja Pravda rapporterar att offren är medlemmar i en lokal flygklubb, samt besättningsmän.

Ytterligare ett antal personer har skadats i olyckan, enligt Interfax, och ett antal överlevande har räddats från vraket.

Inledningsvis kom uppgifter om 20 dödsoffer, men rapporteringen om det exakta antalet döda, skadade och räddade är spretig, och olika departement uppger olika siffror.

Luftfartssäkerheten i Ryssland har förbättrats avsevärt de senaste åren, men olyckor är fortfarande vanligt förekommande, och då ofta med äldre plan i avlägsna landsändar.

I september kraschade ett transportplan av typen Antonov An-26 i det federala distriktet Fjärran östern, varpå sex personer omkom. I juli störtade ett annat plan i Kamsjatka, och 28 dog.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.