Annons

Många döda i ryskt anfall mot marknad

Ukraina • Publicerad 6 september 2023
Ett brinnande hus eter onsdags attack.
Ett brinnande hus eter onsdags attack.Foto: Evgeniy Maloletka/AP/TT

Minst 16 personer har dödats i ett ryskt anfall mot staden Kostiantynivka i östra Ukraina. Ett av offren är ett barn, uppger president Volodymyr Zelenskyj.

"Artilleri från ryska terrorister har dödat 16 människor i Kostiantynivka i Donetsk. Det var en helt vanlig marknad, affärer, apotek, människor som inte hade gjort något fel. Många har skadats", säger Ukrainas president i ett inlägg på sociala medier.

Annons

Enligt inrikesminister Igor Klymenko har 28 personer skadats. 20 affärer, ett 30-tal marknadsstånd och bottenvåningen på ett flerfamiljshus ska ha förstörts.

"Alla som fortfarande gör affärer med Ryssland ignorerar den här verkligheten. Det är avskyvärd ondska, skamlös vidrighet – ytterst omänskligt", säger Zelensky.

Kostiantynivka, med runt 70 000 invånare, ligger drygt två mil väster om Bakhmut och i ett område där några av krigets längsta och hårdaste strider ägt rum.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons