Annons

Manifestation mot rasism efter lastbilsdåd

Publicerad 12 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Människor samlades utanför moskén i staden London i Kanada efter attacken som skedde förra helgen.
Människor samlades utanför moskén i staden London i Kanada efter attacken som skedde förra helgen.Foto: Nathan Denette/Canadian Press/AP

"Vi är alla människor". "Hat dödar".

Tusentals människor samlades sent på fredagen till en manifestation mot rasism och islamofobi i staden London i den kanadensiska provinsen Ontario.

Annons

Protesten skedde bara dagar efter att fyra personer ur en muslimsk familj dödades och en nioårig pojke skadades svårt i en lastbilsattack i staden.

Kanadas premiärminister Justin Trudeau har kallat attacken för ett terrordåd. Enligt utredaren Paul Waight var dådet "överlagt och avsiktligt".

– Vi tror att brottsoffren valdes ut då de var muslimer, sade han tidigare i veckan.

En 20-årig man greps efter attacken misstänkt för mord och mordförsök och riskerar livstid i fängelse.

Förutom i London hölls manifestationer bland annat i Toronto, Montreal och Quebec. Händelsen är den värsta attacken mot muslimer i Kanada sedan sex personer sköts till döds utanför en moské i Québec 2017.

De fyra familjemedlemmarna som dödades i lastbilsattacken begravs under lördagen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons