Maria Nilsson ny partisekreterare i L

Politik • Publicerad 13 april 2022
Maria Nilsson tar över som partisekreterare för Liberalerna efter Juno Blom som lämnade i fredags. Arkivbild.
Maria Nilsson tar över som partisekreterare för Liberalerna efter Juno Blom som lämnade i fredags. Arkivbild.Foto: Amir Nabizadeh/TT

Maria Nilsson, riksdagsledamot från Göteborg, har utsetts till ny partisekreterare för Liberalerna.

"Maria förenar ett stort socialt engagemang med en bred förankring i den liberala partiorganisationen. Dessutom är hon en av de kunnigaste politikerna när det gäller den fruktansvärda situationen i Ukraina", säger Johan Pehrson, som tog över efter Nyamko Sabuni som partiledare för L i fredags, enligt ett pressmeddelande från partiet.

Nilsson ser nu fram emot att "öka takten i valkampanjen".

"När jag träffar väljare märker jag att det finns en stor efterfrågan på liberala lösningar på samhällsproblemen", säger hon enligt pressmeddelandet.

42-åriga Nilsson är tjänstledigt undervisningsråd från Skolverket, och har tidigare bland annat arbetat på Forum för levande historia och med Sidafinansierade program i Ukraina och Belarus.

Den tidigare partisekreteraren Juno Blom lämnade posten i fredags i samband med att Nyamko Sabuni meddelade sin avgång som partiledare.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.