Melodifestivalen i våra hjärtan

Nyheter När eleverna i femman till nian på Parkskolan skulle göra årets musikal blev det en kavalkad med massor av gamla goda schlagervinnare och några låtar som inte vann, men fastnade ändå.
Publicerad 27 maj 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Paulina Reimer satsade rejält i Piccadilly Circus. Foto: ANDERS GRÖNLUND
Paulina Reimer satsade rejält i Piccadilly Circus. Foto: ANDERS GRÖNLUND

När eleverna i femman till nian på Parkskolan skulle göra årets musikal blev det en kavalkad med massor av gamla goda schlagervinnare och några låtar som inte vann, men fastnade ändå. 17 låtar fanns med i kavalkaden alltifrån Härliga Sommardag (Family four, 1972) och Satellit (Ted Gärdestad, 1979) till "Fångad av en stormvind (Carola, 1991) och "Tusen och en natt" (Charlotte Nilsson-Perelli, 1999).

Emma Olsson gjorde sin version av "Stad i ljus" (Tommy Körberg, 1988) och Paulina Reimer framförde Piccadilly Circus (som sjöngs av Pernilla Wahlgren 1985, samma år som Kikki Danielsson vann med Bra Vibrationer) för att ta ett par exempel. Paulinas lillebror Gabriel gjorde för övrigt en bejublad version av The Ark- låten "The Worrying Kind" från 2007. Självklart hade Parkskoleartisterna dragit på sig tidstypiska kreationer. Den stora knäckfrågan var vem skulle framföra årets svenska vinnare, inte särskilt lättsjungna "La Voix". Till slut lät sig musikalfröken Ylva Palmgren övertalas att hoppa in i Malena Ermans roll och skolkören backade upp i de poppiga partierna. –Med lite självironi klarar man allt, säger Ylva Palmgren.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.