Memmsa ställer ut för första gången

Nyheter I 4-5 år har konstnärerna träffats minst en gång i månaden, växelvis hemma hos varandra, för att utbyta erfarenheter och sporra varann att pröva nya tekniker.
Publicerad 18 januari 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Sven-Ingvar Johansson
Sven-Ingvar Johansson

I 4-5 år har konstnärerna träffats minst en gång i månaden, växelvis hemma hos varandra, för att utbyta erfarenheter och sporra varann att pröva nya tekniker. Nu ställer gruppmedlemmarna för första gången ut tillsammans och debuten sker på Konsthallen i Osby. – Det hela gick lite hastigt, så den här gången framträder vi mer som individualister. Nästa gång kanske vi arbetar ihop, säger Sven-Ingvar Johansson skulptör och multikonstnär i Osby med trä som huvudsakligt uttrycks-medel. Men ett samlande tema finns det när medlemmarna visar sina verk i Osby Konsthall: Allt ska göras i formatet 50x50 centimeter. Sven-Ingvar bidrar bland annat med ett äpple gjort i trä. Tack vare utbytet i Memmsa har han bland annat fått chansen att testa rakubränning på japanskt vis.

Sven-Ingvar och hans fru Maria Kauranen är Osbys tillskott till konstnärskretsen. Maria är grafiker och visar ett urval monotypier. De övriga fyra gruppmedlemmarna kommer från Älmhult: Anna-Greta Lindstam, – arbetar huvudsakligen med akvarell men målar också i olja och akryl med landskap, stilleben och natur som motiv. Marie Karlsson – keramiker som också målar och sysslar med grafisk formgivning. Mario Bergquist – reklamman som sysslar med både fotografi och text. Eva Andersson – temperamålare som visar bilder på temat eld-luft-vatten. Inspirationen kommer från ayurveda – en indisk läkekonst och livsfilosofi.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.