Annons

Mer pengar lovas till cancervård

Politik • Publicerad 10 september 2023
Sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson (KD) lovar mer pengar till cancervården i den kommande budgeten för 2024. Arkivbild.
Sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson (KD) lovar mer pengar till cancervården i den kommande budgeten för 2024. Arkivbild.Foto: Lars Schröder/TT

Regeringen lovar en halv miljard till för cancervården per år de närmsta åren. Förslaget finns med i den kommande budgeten för 2024, uppger Expressen.

Syftet med pengarna är att korta köer över landet samt förbättra situationen för barn som haft cancer men lever med sviter av det även som vuxna, enligt sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson (KD).

Annons

Pengarna kommer att fördelas som öronmärkta, riktade statsbidrag till de 20 regionerna som ansvarar för sjukvården i landet. Regionerna har bett om färre riktade statsbidrag till förmån för ökade generella statsbidrag.

– Vi kommer att återkomma med helheten kring sjukvården i budgeten i övrigt, säger Acko Ankarberg till Expressen om det.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons