Militär ambulans ska köra Blekinges covidsjuka

Publicerad 19 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Ambulansen, bemannad med två personer från försvarsmakten, kommer köra planerade transporter mellan Blekingesjukhuset i Karlshamn och Karlskrona. Arkivbild.
Ambulansen, bemannad med två personer från försvarsmakten, kommer köra planerade transporter mellan Blekingesjukhuset i Karlshamn och Karlskrona. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Blekingebor som behöver akut vård och misstänks ha – eller har konstaterad covid-19 – kommer få skjuts av militär. Nu tar nämligen Region Blekinge hjälp från försvaret när det kommer till ambulansverksamhet, uppger regionen i ett pressutskick.

Det blir terrängregementet från Skövde som ska stå för stöttning med sjuktransporter. Orsaken uppges vara att regionen vill underlätta för ambulansverksamheten som upplevt en stor ökning av coviduppdrag under den rådande pandemin.

Ambulansen, bemannad med två personer från försvarsmakten, kommer köra planerade transporter mellan Blekingesjukhuset i Karlshamn och Karlskrona. Den har även möjlighet att flytta intensivvårdspatienter mellan regioner i syd – då bemannad med anestesiläkare och specialistsjuksköterska.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.