Mindre flygplan i haveri på Skavsta

Publicerad 6 april 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Ett mindre flygplan har råkat ut för ett haveri på Skavsta flygplats utanför Nyköping. Arkivbild.
Ett mindre flygplan har råkat ut för ett haveri på Skavsta flygplats utanför Nyköping. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Ett mindre flygplan har råkat ut för ett haveri på Skavsta flygplats utanför Nyköping. Olyckan inträffade sent på måndagseftermiddagen kort efter att planet startat.

– Det var uppe på 600 fot (drygt 180 meter). Sedan har någonting gått fel. Planet gjorde någon form av nödlandning på en gräsmatta på flygplatsområdet, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn.

Planet slog hårt i marken men de två personerna ombord ska ha klarat sig bra, enligt polisen. Bilder från olycksplatsen visar att planet fick kraftiga skador.

Statens haverikommission och polisen ska undersöka olycksplatsen. Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i flygtrafik.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.