Minskat förtroende för Reinfeldt

Malmö I en Sifo-undersökning som publiceras i Aftonbladet uppger 18 procent av de tillfrågade att deras förtroende för statsministern minskat.
Malmö • Publicerad 13 juli 2010 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

I en Sifo-undersökning som publiceras i Aftonbladet uppger 18 procent av de tillfrågade att deras förtroende för statsministern minskat. Samtidigt uppger tre av fyra att förtroendet inte påverkats. I Expressens undersökning, som gjorts av Demoskop, har förtroendet för Reinfeldt minskat hos 31 procent av de tillfrågade. Förtroendet för hela regeringen har minskat bland 32 procent. Andelen som uppger oförändrat förtroende är 62 respektive 65 procent. Båda undersökningarna visar att det främst är väljare som röstar på oppositionen som förlorat förtroendet för statsministern och regeringen. Sifo intervjuade 1 000 personer i måndags kväll. Hur många som deltagit i Demoskops undersökning framgår inte i Expressen, inte heller när undersökningen gjordes.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.