Misstänkt fick kopia av polisanmälan

Publicerad 18 januari 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
En flicka och hennes mamma tvingas hålla sig gömda efter det att pappan fått en kopia av polisanmälan mot honom. Arkivbild.
En flicka och hennes mamma tvingas hålla sig gömda efter det att pappan fått en kopia av polisanmälan mot honom. Arkivbild.Foto: Martina Holmberg/TT

En flicka under tio år tvingas leva gömd med sin mamma efter det att polisen av misstag skickat en polisanmälan om misshandel av pappan – hem till pappan, skriver Arbetarbladet.

Flickan, som bor halva tiden hos sin pappa och halva hos sin mamma, dokumenterade pappans misshandel, vilket ledde till att en anhörig polisanmälde honom.

Trots att polisen försäkrade att en kopia inte skulle skickas hem till flickan, som är skriven hos pappan, så kom kopian till pappan, skriver Arbetarbladet.

Mannen har tidigare varit våldsam mot barnets mamma och efter polisanmälan lever hon och barnet nu gömda.

Polisen och socialtjänsten har inlett en förundersökning mot pappan.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.