Misstänkt för dubbelmord

Nyheter Det handlar om en man som sitter frihetsberövad utomlands för annan brottslighet.
Publicerad 2 juni 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Det handlar om en man som sitter frihetsberövad utomlands för annan brottslighet. Utredarna från länskriminalen i Skåne har träffat honom och delgivit honom misstanke om mord.–Jag vill inte kommentera vad som kommit fram vid förhören, säger spaningsledaren Bo Lundqvist till TT.

Eftersom mannen redan är frihetsberövad så brådskar det inte att begära honom häktad för dubbelmordet, som ska ha skett på en gård utanför Lund.Utredarna har från början sett internationella förgreningar i fallet och har haft kontakt med myndigheter i andra länder.–Som ett led i de åtgärder vi vidtagit tidigare i samarbete med utländska myndigheter så har vi hamnat på den här personen, säger Lundqvist.Tidigare har fyra personer suttit häktade, misstänkta för medhjälp till mord respektive skyddande av brottsling. Misstankarna kvarstår mot alla fyra.

De två män som mördades var 25 och 42 år. De var släkt med varandra och hemmahörande i Värmland. Polisen har konstaterat att de hade utsatts för mycket grovt våld innan kropparna placerades i Volvon, som kördes norrut längs E6:an och stacks i brand vid Getinge strax norr om Halmstad.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.