Annons

Misstänkt för presidentmord greps på Jamaica

Jamaica • Publicerad 16 januari 2022
En man rör vid porträttet av den mördade haitiske presidenten Jovenel Moïse utanför en katedral i samband med begravningen. Arkivbild
En man rör vid porträttet av den mördade haitiske presidenten Jovenel Moïse utanför en katedral i samband med begravningen. ArkivbildFoto: Matias Delacroix/AP/TT

En före detta haitisk senator, Jean Joel Joseph, har gripits på Jamaica misstänkt för att vara inblandad i mordet på Haitis president Jovenel Moïse, uppger lokala myndigheter.

Joseph greps i ett hus i Saint Elizabeth på den sydvästra delen av ön. Tidningen Jamaica Observer uppger att han bodde där anonymt tillsammans med tre andra haitier. Enligt den jamaicanska polisen kan han ha bott på ön sedan i december efter att ha anlänt med båt.

Annons

En arresteringsorder utfärdades mot Joseph strax efter mordet på president Moïse. Myndigheterna på Haiti beskrev honom som "beväpnad och farlig". Joseph var en oppositionell senator och en stark kritiker till presidenten.

Presidenten sköts ihjäl i sitt hem i huvudstaden Port-au-Prince när det stormades av flera gärningsmän i juli förra året. Hans fru skadades svårt men överlevde. Över 40 personer, däribland ett tiotal colombianer, har hittills gripits med anledning av mordet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons