Molnen avskräckte inte

Broby Den svenska sommaren lider mot sitt slut och kanske har den så gjort ett tag med tanke på den senaste tidens avsaknad av värme.
Publicerad 25 augusti 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Mia Carlsson och Benny Larsson från Förslöv kom till invigningen av det nya festivalområdet för att se Kim Larsen spela. Foto: Mattias Bolin
Mia Carlsson och Benny Larsson från Förslöv kom till invigningen av det nya festivalområdet för att se Kim Larsen spela. Foto: Mattias Bolin

Den svenska sommaren lider mot sitt slut och kanske har den så gjort ett tag med tanke på den senaste tidens avsaknad av värme. Men ännu finns det sommararrangemang kvar att ta del av. På lördag är det dags för den sjätte upplagan av Helgeåfestivalen i Knislinge. Men redan på torsdagen höll man en förfest inför vad som komma skall för att inviga det nya festivalområdet. Den rutinerade danska artisten Kim Larsen stod på scen kvällen till ära.

Mia Carlsson och Benny Larsson från Förslöv var förstagångsbesökare.– Vi har aldrig varit här tidigare men vi ville se Kim Larsen, säger Benny Larsson.– Vi var i Ystad och såg honom förra året och det var jättebra, säger Mia Carlsson.De hade redan vid 18.30-tiden parkerat sig i solstolar framför den stora scenen där Kim Larsen senare skulle spela.– När vi var i Ystad förra året så öste regnet ner, säger Benny Larsson.Så de moln som skymde kvällssolen över festivalområdet var ingenting som hindrade Mia och Benny från att köra hela vägen från Förslöv.– Vi ska sova i bilen i natt, berättar Benny.– Det brukar vi göra. Vi fäller ner sätena bara, det är inga problem, säger Mia Carlsson.

Dansken Jörgen Westergaard från Jylland är 71 år gammal.– Jag har rest runt med Kim Larsen i 23 år, säger han.Jörgen säljer olika souvenirer med Kim Larsen-tryck på. Han visar upp diverse hatar, T-tröjor och baby-kläder.– När jag började med detta var det meningen att det bara skulle bli två veckor. Men det har blivit 23 år hittills, säger Jörgen Westergaard och skrattar.

I Mattältet var det trångt. Det var många som hade valt att köpa biljettpaketet med mat och musik. Kön in till tältet var länge lång, den fylldes på hela tiden men den rörde sig dock snabbt framåt och stämningen var god och förväntansfull i kön.En av arrangörerna, Göran Nilsson Risberg, bandbokare, uppskattade kvällens besökarantal.– Vi har sålt ungefär 1 000 förköpsbiljetter och vi hoppas på att det kommer 500 till 600 på dörren, säger Göran Nilsson Risberg.Att regnet låg i luften bekom honom inte mycket.– Det har ju varit sådant här väder hela sommaren. Men det är klart att man tappar en del besökare, säger han.Några paraply syntes inte till, men inte heller några sura miner.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.