Något lägre inflation i eurozonen

Ekonomi • Publicerad fredag 11:00
Det är stora skillnader på inflationen mellan olika EU-länder. I Spanien låg den i februari på 6 procent, mot ett EU-snitt på 9,9 procent och 25,8 procent i Ungern. Arkivbild.
Det är stora skillnader på inflationen mellan olika EU-länder. I Spanien låg den i februari på 6 procent, mot ett EU-snitt på 9,9 procent och 25,8 procent i Ungern. Arkivbild.Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Inflationen i eurozonen sjönk till 8,5 procent i februari, enligt reviderade siffror från statistikbyrån Eurostat. Det ligger i linje med preliminära beräkningar och marknadens förväntningar.

I januari låg inflationen i eurozonen på 8,6 procent, enligt Eurostat.

För hela EU sjönk inflationen till 9,9 procent, mot 10 procent i januari.

Sveriges inflation i februari låg enligt statistiken på 9,7 procent.

Det kan jämföras med 4,8 och 5,4 procent i länder som Luxemburg och Belgien, länderna med lägsta inflation i EU i februari. Högsta inflationen i EU i februari uppmättes i Ungern, där den låg på 25,8 procent. Även Lettlands inflation uppmättes till över 20 procent.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.