Nio döda i helikopterkrasch i Afghanistan

Publicerad 14 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

Nio personer har dödats när två militärhelikoptrar kolliderade i södra Afghanistan. Händelsen inträffade när helikoptrarna lyfte från ett område i Helmandprovinsen, där strider utbrutit mellan talibanerna och regeringsstyrkor, men enligt landets försvarsdepartement berodde händelsen på "tekniska orsaker".

Enligt Omar Zawak, talesperson för Helmands guvernör, var talibanernas anfall i söndags mot provinshuvudstaden Lashkar Gah så våldsamma att USA satte in flygunderstöd för att hjälpa hårt ansatta afghanska säkerhetsstyrkor.

Helmand är ett starkt fäste för talibanerna och mängder av blodiga strider har utkämpats under det nu 19 år långa kriget i landet.

Sayed Mohammad Ramin, chef för provinsens flyktingmyndighet, har cirka 30 000 människor tvingats lämna sina hem under de senaste striderna.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.