Nya intressenter tar över Arenabolaget

Skåne/Kristianstad Tillförordnad kommundirektör Åsa Simonsson har därmed slutfört det uppdrag hon fick av kommunstyrelsen – att sälja.
Publicerad 9 januari 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
De nya intressenterna driver främst verksamheten i Yllan. FOTO: KARL ERIL JOANSSON
De nya intressenterna driver främst verksamheten i Yllan. FOTO: KARL ERIL JOANSSON

Tillförordnad kommundirektör Åsa Simonsson har därmed slutfört det uppdrag hon fick av kommunstyrelsen – att sälja.

Intressenter är tre välkända profiler, verksamma i Kristianstad. Containerfabrikören Mats Dahlman, Frinab AB, ledamoten i Stiftelsen Regionen Kristianstad, Lennart Smidfelt, tidigare stadsbyggnadsdirektör i Kristianstads kommun och Staffan Johansson, Arenabolagets nöjeschef och under många år Kristianstads nöjeskrögare.Det har en längre tid spekulerats i hur problemen och ägandet kring Arenabolagets framtid skulle lösas.

Mats Dahlman blir majoritetsägare i det nya bolaget där de båda övriga har var sin aktiepost. Köpesumman är inte offentlig men baseras på bokslutsuppgifterna per den 31/12 2011. Övertagandet sker per den 31 januari i år.I affären ingår verksamheten i Yllan samt Arenans – den senare dock endast under 2012, varefter upphandling kommer att ske.

Sommarlusts verksamhet drivs under januari i år, varefter den återgår till Folkets Park i Kristianstad AB. Kristianstadsdagarna, som tidigare varit en uppgift för Arenabolaget ingår inte i affären.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.