Ovädret Nicholas försvagas över land

Det tropiska ovädret Nicholas har dragit in över land i Texas, och farliga mängder regn väntas.
På tisdagsmorgonen lokal tid försvagades ovädret, men fortfarande finns risk för livshotande översvämningar, enligt USA:s orkancenter NHC.
Publicerad 14 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
En boende i Galveston, Texas, tar en bild på det annalkande ovädret. Bilden från i måndags.
En boende i Galveston, Texas, tar en bild på det annalkande ovädret. Bilden från i måndags.Foto: Jon Shapley/AP/TT

Nicholas har nått land på sin väg mot flermiljonstaden Houston. Trots att ovädret har försvagats kan det fortfarande leda till livshotande översvämningar de närmaste dagarna, enligt NHC.

Under tisdagsmorgonen lokal tid befann sig ovädrets centrum vid storstaden Houstons utkant, och har lett till att runt 460 000 abonnenter blivit strömlösa i Houstonområdet.

Enligt NHC väntas Nicholas försvagas ytterligare och graderas som ett tropiskt lågtryck framåt onsdag. Men vilka effekter som kan komma, och var de i så fall drabbar hårdast, är svårt att förutse.

– Vi vet helt enkelt inte. Moder natur kommer att göra vad moder natur gör, säger stadens borgmästare Sylvester Turner, enligt tidningen Houston Chronicle.

Avspärrningar har satts upp och räddningsmyndigheterna är redo.

– Det kommer att vara en storm som rör sig väldigt långsamt över delstaten Texas och som kommer att ligga kvar i flera dagar och orsaka enorma mängder regn, sade Sylvester Turner under måndagen.

Under tisdagen uppmanar han invånarna att fortsätta följa väderprognoserna medan Nicholas rör sig genom staden.

Ovädret väntas mildras de närmaste dagarna.

Ovädret påverkar även flyg- och fartygstrafiken i området.

Under måndagseftermiddagen stängde skolorna, som även håller stängt under tisdagen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.