Annons

Ovanlig virusvariant på Bornholm

Publicerad 5 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
7 500 personer testade sig efter ett utbrott av en ovanlig virusvariant på Bornholm. Arkivbild.
7 500 personer testade sig efter ett utbrott av en ovanlig virusvariant på Bornholm. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Danska Bornholm har drabbats av en ovanlig virusvariant som har sitt ursprung i Colombia. Ett 20-tal personer har smittats men enligt smittskyddsmyndigheten Statens Serum Institut är utbrottet under kontroll.

Den colombianska varianten upptäcktes först i januari och det finns tecken på att den kan vara mer smittsam och motståndskraftig mot vaccin, säger Tora Krause, avdelningschef på SSI.

Annons

Det är en variant smittskyddsmyndigheten håller ett öga på, men inte en av de varianter man i nuläget bedömer som mest oroande, säger Tora Krause.

Alla bornholmsbor och personer som besökt ön under pingsthelgen uppmanades att ta ett PCR-test. På två dagar testades 7 500 personer.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons