Överklagan får avslag på nytt

Skåne/Kristianstad Anledningen till att 35-åringen överklagade till Högsta förvaltningsdomstolen är att han anser att ett beslut gällande underhållsstöd har fattats på helt felaktiga grunder.
Publicerad 16 augusti 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Anledningen till att 35-åringen överklagade till Högsta förvaltningsdomstolen är att han anser att ett beslut gällande underhållsstöd har fattats på helt felaktiga grunder. Mannen vill ha rättshjälp men kammarrätten i Göteborg nekar honom detta.35-åringen gav sig emellertid inte och skrev ihop en överklagan till nästa instans, det vill säga Högsta förvaltningsdomstolen. Även här blir det dock avslag.Domstolen skriver i beslutet att det krävs prövningstillstånd för att en sådan här överklagan ska kunna tas upp av Högsta förvaltningsdomstolen. För att få ett prövningstillstånd krävs det att vissa kriterier uppfylls av den som söker. I det här fallet har förvaltningsdomstolen inte funnit att de här kriterierna är uppfyllda. Därmed låter man sålunda det beslut som fattades av kammarätten stå kvar.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.