GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Paludan nekas tillstånd i Östergötland

Samhälle • Publicerad 13 maj 2022
Rasmus Paludan, partiledare för Stram kurs Sverige, får byta demonstrationsplats i Linköping och Norrköping. Arkivbild.
Rasmus Paludan, partiledare för Stram kurs Sverige, får byta demonstrationsplats i Linköping och Norrköping. Arkivbild.Foto: Pavel Koubek/TT

Rasmus Paludan får inte tillåtelse av polisen att hålla manifestationer i Skäggetorp i Linköping och Navestad i Norrköping på söndag, uppger polisen.

– Det är utifrån de erfarenheter av de allvarliga brott som begicks under upploppen vid påskhelgen. Det är därför vi bland annat valt att neka tillstånd på de platserna. Sedan kommer alltid en bedömning av ordning och säkerhet göras, från fall till fall, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson på polisregion Öst.

Det undersöks dock om manifestationerna kan hållas på alternativa platser i Linköping och Norrköping. Beslut om det väntas inte komma förrän tidigast på lördagen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.