Annons

Partier vill slopa danska inreseregler

Turister kommer att välja andra länder om de danska inresereglerna blir kvar. Det befarar flera partier, som vädjar om slopade covid-restriktioner.
Danmark • Publicerad 28 januari 2022
Den danska besöksnäringen, här i form av uteserveringar i Nyhavn i Köpenhamn, behöver goda nyheter. Arkivbild.
Den danska besöksnäringen, här i form av uteserveringar i Nyhavn i Köpenhamn, behöver goda nyheter. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Regeringen har gett besked om att nedstängningen hävs inom landet kommande månadsskifte. Men det är oklart hur länge gränsreglerna finns kvar. De innebär bland annat krav på covid-test och – om resenären kommer från ett icke EU/Schengen-land – tio dygns karantän.

– Vi i Venstre tycker att dessa återstående inresekrav ska tas bort. De drabbar turismen väldigt hårt, säger Anni Matthiesen, högerpartiets talesperson för turism.

Annons

– Vi riskerar att turister bokar resor till andra europeiska länder i stället för Danmark.

Kollegan hos De Konservative, Birgitte Bergman, håller med. Båda partierna har meddelat regeringen detta, sedan hälsominister Magnus Heunicke (S) bett folketingets partier komma in med åsikter senast klockan 8 på fredagsmorgonen.

Regeringen har signalerat att inresereglerna kan komma att tas bort senare i februari, utan att ange detaljer.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons