Annons

Pence: Trump fara för friheten

USA • Publicerad 7 september 2023
Mike Pence talar vid ett kampanjmöte i New Hampshire.
Mike Pence talar vid ett kampanjmöte i New Hampshire.Foto: Robert F. Bukaty/AP/TT

Friheten i USA är i fara om Republikanerna faller för den "sirenernas sång" som förs fram av den förre presidenten Donald Trump och hans anhängare. Det hävdar Mike Pence, som var Trumps vicepresident.

Det handlar om inget mindre är den amerikanska konservativa rörelsens framtid, varnar Pence i ett tal i sin kampanj för att bli det republikanska partiets kandidat i valet nästa år.

Annons

– Skulle denna nya högerpopulism ta över och styra vårt parti så kommer det parti vi lärt känna och levt med upphöra att existera och friheten i Amerika vara hotad, sade Pence i talet, som han höll i New Hampshire.

Pence stretar på, i stark motvind, men verkar hittills inte vara särskilt framgångsrik i strävan att bli nominerad som Republikanernas utmanare till president Biden 2024. Trump leder, enligt opinionsmätningarna, stort framför övriga kandidater.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons