Pistage och arganparfait med morotsemulsion samt apelsin- och argansorbet

Nyheter 4 personer 2,5 timme + 4 timmars frystid Parfait: 50 g pistagenötter 50 g socker 2 dl lättvispad grädde 3 stora äggvitor 80 g socker Koka 50 g socker och pistagenötter tills sockret är gyllenbrunt.
Publicerad 21 mars 2010 • Uppdaterad 15 december 2021
Pistage- och arganparfait
Pistage- och arganparfait

4 personer 2,5 timme + 4 timmars frystid Parfait: 50 g pistagenötter 50 g socker 2 dl lättvispad grädde 3 stora äggvitor 80 g socker Koka 50 g socker och pistagenötter tills sockret är gyllenbrunt. Häll upp på ett smörpapper och låt svalna. Krossa i mindre bitar. Vispa äggvita och 80 g socker till en fast maräng. Blanda arganolja i den vispade grädden och vänd försiktigt i pistagenötter och maräng. Häll upp i mindre formar och låt stå i frysen i ca 4 timmar. Morotsemulsion: 2 stora morötter gelatin arganolja matolja Skala morötterna och använd en råsaftcentrifug eller blanda med vatten i en matberedare. Beräkna ett gelatinblad för varje 3 dl juice. Sjud gelatin och morotsjuice på låg värme (viktigt att det inte kokar) och reducera tills lite mindre än hälften av vätskan är kvar. Använd därefter en mixerstav för att mixa i arganolja och matolja. Använd lika mycket matolja som morotsjuice och smaksätt med arganolja. Apelsinsorbet: 1 l apelsinsorbet arganolja Köp en bättre variant av apelsinsorbet om ni inte har egen glassmaskin och vill göra den själv. Mixa sorbeten tillsammans med arganolja i en matberedare. Var noggrann med att kyla den tomma mixerbehållaren i frysen före så att inte sorbeten smälter. När sorbeten smakar bra, ställ tillbaka den i frysen så att den blir riktigt kall. Arrangera parfait, emulsion och sorbet på tallrikar och garnera med rostade pistagenötter.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.