Politiker positiva till rökförbud men tveksamma till snusförbud

Nyheter Om ett par års tid tycker arbetsgruppen,under ledning av chefen för Gemensam service Christina Andersson, att Östra Göinge kommun ska gå ännu längre och även införa snusförbud.
Publicerad 21 juni 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Karl-Erik Innala (S) tycker inte att snusning stör omgivningen. Därför är de långsiktiga planerna på tobaksfri arbetstid för anställda och politiker onödig. Arkivbild: HELENE NORDGREN
Karl-Erik Innala (S) tycker inte att snusning stör omgivningen. Därför är de långsiktiga planerna på tobaksfri arbetstid för anställda och politiker onödig. Arkivbild: HELENE NORDGREN

Om ett par års tid tycker arbetsgruppen,under ledning av chefen för Gemensam service Christina Andersson, att Östra Göinge kommun ska gå ännu längre och även införa snusförbud. Vad tycker Karl-Erik Innala (S) om det som snusare? – Rökförbudet är helt okej. Rökning stör omgivningen som blir passiva rökare. Men det är skillnad med snus som inte stör någon annan än den som snusar. Den delen tycker jag inte om, säger Innala.

Vad säger då rökaren Tommy Aspegren om rökfri arbetstid? – Jag tycker att det är en bra idé trots att jag är rökare. Frågan är dock om kommunstyrelsen kan lägga sig i vad vi politiker gör. Att vara politiker är inget anställningsförhållande och då undrar jag om de formellt kan bestämma att vi inte får röka utanför till exempel kommunhuset under en paus. Jag kommer dock att rätta mig efter det. Däremot kommer jag nog inte att sluta röka på grund av det här beslutet, säger Aspegren.

Katarina BexellSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.