Prins Andrew delgiven stämning om sexbrott

Publicerad 11 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Prins Andrew har tvingats ta paus från sina kungliga uppdrag. Arkivbild.
Prins Andrew har tvingats ta paus från sina kungliga uppdrag. Arkivbild.Foto: Yui Mok/AP/TT

61-årige prins Andrew har nu delgivits i det mål som en kvinna väckt mot honom i amerikanska New York, rörande påstådda sexuella övergrepp i London för 20 år sedan. Kvinnan var då under 18 år och hävdar att hon tvingades ha sex med prinsen mot sin vilja.

Den brittiske prinsen, en av drottning Elizabeths söner, ska inte själv ha tagit emot delgivningen. I stället överlämnades den till polis utanför prinsens hem i Windsor.

I stämningen uppger kvinnan att hon regelbundet "lånats ut" av finansmannen Jeffrey Epstein till olika mäktiga män, varav prins Andrew var en. Prins Andrew förnekar att han har haft sex med kvinnan, och säger sig inte komma ihåg att han ens har träffat henne.

Epstein tog sitt liv i häktet 2019, i väntan på rättegång för trafficking av minderåriga. Prins Andrew tvingades samma år ta en paus från sina kungliga uppdrag till följd av sin vänskap med finansmannen.

Rätten i New Yorks ska hålla en första förhandling i målet på måndag.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.